BOB breeder group (1/5) in Dachshund Main Speciality Show 2013

Rotunsa paras (1/5) kasvattajaryhmä Mäyräkoirien Pääerikoisnäyttelyssä 2013

A bit about Taxette's  /  Hieman minusta

My first dachshunds came from the wonderful breeder Marja Hyrsky, kennel Tassola. My first bitch Tassola Oresteja, became C.I.B Finnish, Swedish and Estonian Champion. She only had one litter.

The second one, Tassola Quartina, is the mother of all my breeding work. The poor little thing was so ugly, that the best show critics she had, was from an italian judge: molto bellissima:-) 

Still she was a good breeding dog with many champion-offspring.


I also own the miniature bitch Freckle-Face Ilse from Pirjo Lampero and my latest beauty is the standard male, Starwire Talk To The Hand from Camilla Hübbe and Jeanette Kreztmann in Denmark.

(see " my other dogs" )Ensimmäiset mäyräkoirani tulivat ihanalta kasvattajalta Marja Hyrskyltä, kennel Tassolasta.Ensimmäinen narttunu Tassola Orestejasta tuli C.I.B FI MVA SE MVA EE MVA. Sillä oli vain ainokainen pentue. Toinen narttunu oli Tassola Quartina, joka on Taxette's koirien kantanarttu. Itse se oli niin ruma että ainoa hyvä kommenntti näyttleyssä oli italialaiselta tuomarilta joka huikkasi peräämme: molto bellissima :-) Se oli kuitenkin hyvä jalostuskoira jolla on monta valiojälkeläistä.


Omistan myös kääpiönartun Freckle-Face Ilsen ja uusi komistus, normaalikokoinen uros Starwire Talk To The Hand tuli Tanskasta, Camilla Hübbeltä ja Jeanette Kretzmannilta. (sivulla "my other dogs")
 


Member in/ Jäsenyydet:

Suomen kennelliitto r.y./ Finnish Kennelclub,  

Svenska Kennelklubben r.f./ Swedish Kennelclub   

Suomen Mäyräkoiraliitto / Finnish Dachshundsclub                                      

Suomen Koirankasvattajat r.y.

Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirakerho r.y

Uudenmaan Mäyräkoirakerho (chairman - puheenjohtaja)